понедељак, 26. март 2012.

Тајна „љутог српског пасуља“


Више хиљада Бањалучана јуче је похрлило у Зоолошки врт у Трапистима да се на лицу места увери у кулинарске способности 39 екипа које су биле пријављене за традиционално такмичење у припреми пасуља у котлићу, популарној Пасуљијади.


Међу пријављеним такмичарима, који су осим несумњиве вештине у припремању куваног пасуља наклоност жирија покушавали да добију и што оригиналнијим називима екипа, за око су посебно „запели" мајстори за пасуљ из „Електрокрајине", који су свој кулинарски тим пријавили под именом „Ко зове". Симпатије бројних посетилаца побрали су и тимови „Бићемо предзадњи", „Друштво погузија", као и новинарске екипе колега из Бел телевизије и бањалучког Биг радија.
Јучерашњу Пасуљијаду обележило је и прво такмичарско појављивање једне екипе састављене од домаћих политичара, тако да су своје „мале тајне" у припремању „љутог српског пасуља" с Бањалучанима поделили и чланови Градског одбора Српске демократске странке.
Давор Шешић, председник омладине бањалучких СДС-оваца, није желео да открије рецепт по ком су спремили свој, морамо признати изузетно укусан пасуљ, али нам се похвалио да су с њиховог казана јуче „прсте олизали" бројни опозиционари. активност
- Наш љути српски пасуљ пробале су колеге из ПДП-а, СНС-а и СРС-а и рекли су нам да дуго нису јели ништа боље и укусније. Опет, колеге из владајућих странака су нас вешто заобилазиле, ваљда се плашећи да их наш српски пасуљ не омами - прича кроз смех Шешић.
Бањалучка Пасуљијада већ другу годину заредом одржала се у Зоолошком врту у Трапистима, а према речима организатора, директора ЗОО врта Зорана Сувајца, основни циљ ове манифестације јесте да се после зимских дана што више људи окупи у природи и да уз дружење и песму проведе пријатан дан уз ватру и котлић.

                                                                                  Извор:  pressrs.ba

0 коментара :

Постави коментар