недеља, 5. фебруар 2012.

Млади ГО СДС Бања Лука

   
     Градски одбор младих Српске демократске странке Бања Лука је конституисан 29.10.2011. године. За предсједника Градског одбора је изабран Давор Шешић. На наредној сједници  изгласано je Предсједништво младих ГО СДС Бања Лука које поред предсједника и замјеника чини секретар и 8 потпредсједника.

     Млади ГО СДС Бања Лука имају за циљ пружање идеја, иницијатива, информација као и различитих рјешења на свакодневне проблеме младих у нашем друштву, а нарочито у граду Бања Луци па и шире. У припреми су многобројне акције које ће пружити сваком младом човјеку увид у политику младих ГО СДС Бања Лука, а која не пружа лажна обећања и информације, већ истину и досљедност која је потребна у овим тешким временима. Млади људи Бања Луке и осталих градова Републике Српске имаће прилику да се непосредно упознају са политиком младих Српске демократске странке.

  По мишљењу младих СДС два највећа проблема младих у нашем друштву су НЕЗАПОСЛЕНОСТ и СИСТЕМ ОБРАЗОВАЊА. Незапосленост младих води ка пропасти друштва, јер ако се њима не пружи основно људско право на рад убрзо ћемо остати без младих људи јер ће напустити Бања Луку заувијек. Непотизам је довео до тога да млади стичу погрешан систем вриједности, јер сматрају да је важније којој странци припадају и какве су им родбинске везе, а не колико су образовани и у чему су стручни. Неефикасан систем образовања нас је довео у такав положај да имамо хиперпродукцију мастера и доктора, а да не постоји увид у њихове тезе којима су стекли већ речене титуле. Од квалитета и стручности наших високообразованих сутра зависи наша економија, привреда и индустрија, а да не спомињемо здравство. Рјешења на ова два проблема неће бити једноставно пронаћи, али ми имамо стручне и квалификовне људе који ће се ухватити у коштац и неће посустати ни подлећи притиску који буде постојао. Млади ГО СДС Бања Лука поручују младима цијелога града па и шире да нису сами и да само заједно можемо промијенити свијет око нас.

0 коментара :

Постави коментар